Groetjes uit het frisse en zonnige Zwitserland! We zijn heerlijk aan het genieten van al het lekkers dat Zwitserland te bieden heeft! Prachtige bergen, witte pistes, mooie zonsondergangen, knusse houten huisjes, glühwein en kaasfondue!

Zwitserland is natuurlijk het land van de kaasfondue! Elk restaurant dat je binnenstapt, heeft allerlei verschillende variaties op de kaart staan. Zo gek dat je ze zelfs niet kan bedenken. Zelf vind ik het echt erg leuk om wat verschillende smaken te proberen en er zijn restaurants waar ze fonduesets hebben waar bijvoorbeeld 3 of 4 verschillende compartimenten in zitten, zodat je verschillende smaken kan kiezen. Heerlijk! En dan de bijgerechtjes erbij: groenten, aardappels, brood, zure uitjes en augurken. Alles om in de kaas te dopen! Het wordt zo echt een feestmaal! Kaasfondue met truffel heb ik helaas nog nooit op de kaart zien staan, maar als je van truffel houdt, (en wie doet dat nu niet ?!!?) dan is het zeker een aanrader.

kaasfondue
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr Gruyère
  • 300 gr Emmentaler
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels maïzena
  • verse peper
  • truffelolie
  • nootmuskaat

Zo maak je het:

Begin met het raspen van de kaas.

Snijd daarna het knoflookteentje over de helft en smeer hiermee de binnenkant van de pan in. Haal het worteltje eruit en pers de knoflook verder in de caquelon (fonduepan).  Zet de pan op het vuur en doe er meteen de wijn en het citroensap in. Verwarm de wijn totdat deze gaat koken. Zodra de wijn kookt, voeg je de geraspte kaas toe. Roer goed alles doorelkaar totdat de kaas gesmolten is.

Doe de maïzena in een klein kommetje en voeg een eetlepel water toe. Klopt de maïzena los. Meng nu de maïzena door de kaasfondue. Voeg nu de truffelolie toe, een klein scheutje is al voldoende voor de smaak. Roer alles goed door elkaar.

Voeg tenslotte nog wat nootmuskaat en verse peper toe.

Lekker met brood, tomaatjes, paprika, aardappels, augurken en eigenlijk alles wat je nog kan bedenken om in de kaasfondue te dopen.

Guten Appetit!

kaasfondue
kaasfondue