Zomerse stamppot met spinazie en italiaanse kazen. Heerlijke, zachte stamppot.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 6 middelgrote aardappels
  • klein beetje melk
  • 200 gr spinazie
  • 2 eetlepels ricotta
  • zongedroogde tomaten
  • pijnboompitjes
  • verse peper
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Schil de aardappels, snijd deze klein en doe ze met een flinke hoeveelheid water in een pan. Zet de pan op het vuur en breng de aardappels aan de kook.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Hak de spinazie kleiner. Bak de pijnboompitjes in een kleine bakpan voor een paar minuutjes totdat ze mooi bruin garen.

Giet de na ongeveer 13 minuten koken af, althans als ze gaar zijn. Prik om te checken wel even met een vork in de aardappels om er zeker van te zijn dat dit zo is.

Stamp de aardappels fijn, voeg de spinazie, tomaatjes en pijnboompitjes en wat peper toe en pureer de aardappels met een mixer tot een gladde puree, voeg indien nodig een klein beetje melk toe om de puree iets smeuïger te maken. Voeg als laatste de ricotta toe. Roer goed door.

Serveer de puree met wat Parmezaanse kaas eroverheen.