Heerlijk frisse en goedgevulde couscous salade voor een zomerse avond!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr couscous
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 2 sinaasappels
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 70 gr hüttenkäse

Zo maak je het:

Breng ongeveer 250 ml water aan de kook. Doe de couscous in een ruime schaal en giet het kokende water hier overheen. Laat de couscous 5 minuten wellen.

Pel de sinaasappels, houd een halve sinaasappel apart. Snijd de rest van de sinaasappels in dunne plakken en daarna in kwarten. Pel en halveer de avocado. Verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken en daarna in hapklare stukjes. Snijd de gerookte zalm in kleine stukje.

Hak de basilicum fijn. Doe in een mengschaaltje wat olijfolie, het sap van de halve sinaasappel, wat peper en zout en de fijngehakte basilicum. Roer het sausje door de gewelde couscous. Voeg nu de sinaasappel, avocado en zalm toe. Roer alles goed door elkaar.

Maak af met een toefje hüttenkäse over de salade.