Heerlijke amuse van ceviche met verse zeebaarsfilets en mango. Het gerechtje is makkelijk om te maken maar de vis heeft een paar uur nodig om te garen in de citrusmarinade.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zeebaarsfilets
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • verse gember
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • verse basilicum

Zo maak je het:

Pers de sinaasappel en de limoen uit. Doe deze in een mengkom. Snijd een stuk van de gember en schil deze. Rasp de gember bij het sinaasappel en limoensap. Snijd de rode peper in dunne schijfjes en voeg deze bij het sap, roer goed door elkaar. Snijd de zeebaarsfilet in dunne plakken. Leg deze in een platte schaal. Giet het sap (houd 3 eetlepels apart) over de vis en laat minimaal 3 uur intrekken.

Snijd de rode peper in hele dunne plakjes en voeg dit bij het overgebleven sap. Laat staan ter decoratie.

Snijd 5 minuten voor het bereiden de mango in kleine stukjes. Haal de vis uit de marinade en leg deze op een bord. Verdeel de mango over de vis en leg hier wat ingetrokken ui bij. Leg er wat verse basilicum bij.