Lekker, fris voorgerechtje met verse zalm…. om je vingers bij af te likken!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr verse zalm
  • 1 sjalotje
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het aanmaken van het sausje. Pel en snipper het sjalotje. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg de crème fraîche, het sjalotje, de peterselie, wat peper en het citroensap samen in een mengkom. Roer alles goed door elkaar.

Snijd de zalm in hele mooie kleine stukjes. Roer de zalm door het sausje. Schil nu de appel en snijd deze in kleine stukjes. Roer ook de appel door het zalm mengsel.

Serveer de zalmtartaar met wat verse peterselie en de citroenrasp er overheen. Tip; gebruik een kookring om de zalm mooi te serveren.