Lekker, lekker! Zalmrolletjes!! Heerlijk!! Ik ben echt gek op gerookte zalm! Je kan er echt alle kanten mee op! En nu had ik toch wat lekkers bedacht; zalmrolletjes met pesto en pijnboompitjes. Tijdens ‘kliekjesdag’ voor het eerst getest in een trio van zalm en zwaar geslaagd! Ik had het gecombineerd met de zalm-avocadomousse en een bruchetta van zalm. Maar het kan ook goed als een snackje voor oud en nieuw! Doe eens gek en pak uit met een zalmrolletje in plaats van “bruin fruit”.

zalmrolletje-kaas-pesto
10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor circa 5 rolletjes:

  • 100 gr zalm (in rechte lappen)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels pesto
  • 40 gr jonge geraspte kaas
  • een handje pijnboompitjes

Zo maak je het:

Dit gerechtje kan je meteen eten na het klaarmaken, maar het blijft mooier als je het een uurtje in de koelkast bewaart.

Mix de pesto en crème fraîche goed doorelkaar totdat een lichtgroene spread ontstaat (zelf doe ik dit met de staafmixer). Voeg de geraspte kaas toe en roer dit goed door elkaar met een vork.

Leg de rechte lappen zalm op een plank. Verspreid de spread over de zalm, zorg dat de randjes een beetje vrij blijven zodat de spread niet eruit barst als je de zalm oprolt. Hak de pijnboompitjes een beetje fijn en strooi deze eroverheen.

Rol nu voorzichtig de zalm op tot een rolletje. Mocht je het gerechtje later willen serveren dan kan je het in een aluminium folie rollen en in de koelkast bewaren.

De laatste keer dat ik dit gerechtje maakte heb ik het geserveerd als voorgerecht; een drieluik van zalm met een zalm-avocado mousse, een zalm bruchetta en een zalmrolletje.

zalmrolletjes1
zalmrolletjes2