Heerlijk zalmfiletje met pesto en parmezaanse kaas. Gemakkelijk en smaakvol. Als je nu niet zoveel tijd hebt dan maak je hem gewoon met pesto uit een potje. Niet net zo lekker maar toch ook wel erg lekker en zeker als je net uit het werk komt.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalm filets op de huid
  • Parmezaanse kaas (grote brokken)
  • pijnboompitjes
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg voor elke zalm filet een stuk aluminiumfolie klaar. Vet deze een beetje in met wat olie.

Maak nu eerst de pesto. Haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes.

Leg de zalmfilets op de folie, bestrooi de filets aan beide kanten met wat peper en zout.

Smeer de bovenkant in met de pesto. Strooi er daarna wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas overheen.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze 25 minuten in de oven.