Een mootje zalm, smaakvolle vis die ik mezelf een tijdje geleden een beetje tegen gegeten heb. Ik vind dat gebakken zalm vaak ‘zwaar’ kan zijn. Sommige sauzen maken de vis zwaar en ook als de vis overgaar is, vind ik het niet altijd lekker. Maar dat is natuurlijk eigenlijk erg zonde want het is wel degelijk een heerlijk stukje vis, als het je maar zin zijn waarde laat en goed bereid.

Onderstaand zalmpakketje heeft mijn zin in zalm wel weer aangewakkerd!! Een makkelijk en redelijk vlot receptje van een pakketje met zalm, aardappelen en een smaakvolle dillesaus. Smakelijk!!

Zalmpakketje met aardappelen
40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 zalm filets op de huid
  • 4 middelgrote aardappelen
  • verse dille
  • 100 ml gezouten boter
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 citroen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg voor elke zalm filet een stuk aluminiumfolie klaar. Vet deze een beetje in met wat boter.

Was de aardappelen. Snijd deze in dunne plakjes en leg de plakjes op de aluminiumfolie, zo dat je de zalm er op kan leggen. Smelt de boter en hak de dille fijn. Roer de dille door de gezouten roomboter.

Pel de knoflook, snijd het teentje over de helft. Verwijder de wortel en pers het teentje uit in de gesmolten boter.

Smeer de aardappels in met wat knoflook-dilleboter saus.

Leg nu de zalmfilets erop. Smeer ook hier wat knoflook-dillebotersaus. Strooi er wat peper overheen en rasp wat schil van de citroen, strooi dit er ook overheen. Sprenkel daarna een klein beetje citroensap over het geheel.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze 30 minuten in de oven.

Smakelijk

Zalmpakketje met aardappelen
Zalmpakketje met aardappelen
Zalmpakketje met aardappelen