Het is zondagmiddag 13 december, de wind waait door de ruiten en de regen tikt op het dak. Ideaal weer voor een film en snack middagje! Heel vervelend is het vooral om allemaal lekkere, verse dips en smeersels uit te moeten proberen om later op de blog te kunnen plaatsen. 🙂

Dat was afgelopen zondag en ik moet zeggen; het was een heerlijk culinair en relaxt middagje! We hebben een aantal smeersels (opnieuw) uitgeprobeerd! Hierbij de eer aan mijn zalmmousse om als eerste online geplaatst te worden.

Zalmmouse
15 minuten
Gemakkelijk
0 – 5 euro pp

Ingredienten voor 4 pers.:

  • 200 gr gerookte zalm
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 100 – 150 ml (niet geklopt) slagroom

Zo maak je het:

Dit recept is makkelijk en snel, vooral als je een staafmixer, keukenmachine of blender met een mesje hebt. Zelf gebruik ik altijd de staafmixer, hiermee kan ik snel de ingrediënten eraan toevoegen en houd ik goed zicht op de luchtigheid van de mousse.

Rasp wat van de limoenschil en pers een halve limoen uit. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak een half rood pepertje alvast een beetje klein. Doe de zalm, de rode peper, de limoenrasp en het limoensap bij elkaar in de staafmixer. Mix alles alvast een beetje en voeg langzaamaan vast wat slagroom erbij. Blijf goed mixen tot alle slagroom toegevoegd is. Mocht de substantie nog erg stevig en niet smeuig aanvoelen dan zou ik nog wat extra slagroom toevoegen. Dit hangt ook een beetje af van de versheid van de zalm. Ik garneer de mousse altijd met een klein beetje rode peper en een flintertje limoenrasp.

Lekker op stokbrood of toastjes.

Zalmmouse