Eén van de favorieten van mijn top 10 Tempting Tapas. Zeker de moeite waard om de komende week met deze prachtige temperaturen een keertje uit te proberen!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gr zalm
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • Pijnboompitjes
  • Rode ui
  • Paneermeel
  • Peterselie
  • Peper en zout
  • Voor de dip:
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • Verse munt

Zo maak je het:

Pureer de zalm met je keukenmachine, staafmixer of blender en doe de gepureerde zalm in een grote mengkom.

Rasp de schil van de limoen en doe deze bij de zalm in de kom. Pers de limoen uit en doe hiervan de helft bij de zalm.

Snijd de peper open, haal de zaadlijsten eruit en hak de peper fijn. Snipper de ui en hak de pijnboompitjes en de peterselie klein. Voeg alles toe aan de zalm.

Voeg een eetlepel paneermeel en een beetje peper en zout toe. Meng nu alles goed doorelkaar, dit gaat waarschijnlijk het beste met de hand.

Zodra alles goed gemend is en goed blijft plakken kan je zalmballetjes gaan draaien.

Pak hiervoor een klein beetje zalm mix en leg dit in de palm van je hand. Draai nu met de palm van je andere hand hierover heen en draai net zo lang tot een mooi balletje is gevormd.

Herhaal dit tot alle zalm op is.

Zet nu een bakpan op het vuur, voeg wat bakboter toe en bak de balletje in 8 minuten gaar. Roer af en toe om ze om te draaien.

Je kan nu de yoghurtdip maken. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe. Voeg naar smaak wat peper en zou toe. Hak de munt fijn en doe deze bij de yoghurt. Roer alles goed doorelkaar.

Serveer de zalmballetjes warm samen met de frisse yoghurt dip.