Super lekkere combinatie met zalm, zachte ricotta kaas en spinazie. De chili flakes geven een beetje bite aan het geheel en de citroen maakt het lekker fris. Gemakkelijk om te maken in de oven en een kleurrijk feestje op je bord.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalmfilets op de huid
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr ricotta
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • pijnboompitjes
  • chili flakes
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg voor elke zalm filet een stuk aluminiumfolie klaar. Vet deze een beetje in met wat olie.

Rasp de citroen en pers deze uit

Doe de ricotta, spinazie, een handvol pijnboompitjes, het citroensap, wat chili flakes en wat peper en zout in een blender of een mengkom voor de staafmixer. Mix alles tot een gladde wat dikkere saus.

Leg de zalmfilets op de folie, bestrooi de filets aan beide kanten met wat peper en zout.

Smeer de bovenkant in met het ricotta-spinazie mengsel. Strooi er wat pijnboompitjes en citroenrasp overheen.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze 25 minuten in de oven.