Gemakkelijk en leuk visvoorgerechtje voor in de wintermaanden! Beetje comfort food is niks mis mee. Serveer de ragout in een pastei bakje of onder een bladerdeegdakje.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr verse zalm
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • 500 ml visbouillon
  • 2 grote scheppen bloem
  • verse dille

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Hak de dille fijn. Snijd de zalm in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

Zet een pan op het vuur, doe hierin wat bakboter. Laat deze heet worden en voeg dan de ui en peper toe. Fruit deze voor een paar minuutjes en voeg dan de bloem toe. Let nu goed op en zorg dat je de visbouillon bij de hand hebt. Roer alles goed door zodat je kleine klontjes krijgt. Voeg een scheutje visbouillon toe en roer nogmaals. Herhaal dit totdat je een zachte, gladde saus zonder klontjes hebt. Het is even hard werken maar het is de moeite waard. Als je te weinig vocht hebt, voeg je een beetje melk extra toe. Voeg nu de zalm, de limoenrasp, de dille en het limoensap toe.

Roer alles goed door elkaar. Je kan de ragout op verschillende manieren serveren. Ik heb er deze keer voorgekozen om de ragout in een bakje te serveren met een dakje van bladerdeeg. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de ragout in een pasteibakje te serveren.

Indien je de ragout hetzelfde wil serveren als in het voorbeeld dan schenk je de ragout in ovenvaste bakjes, dek deze af met een blaadje bladerdeeg, smeer deze in met eigeel en zet 10 minuutjes in de oven (200 graden hetelucht).