Heerlijk stukje vis met een knapperige, smakelijk korst. Zelf vind ik zalm erg lekker maar ook vaak zwaar en daardoor soms zelfs een beetje saai in smaak. Deze korst is gemakkelijk om te maken en is een lichte toevoeging aan de smaak alleen zorgen de kruiden en de frisse knapperigheid ervoor dat de zalm helemaal niet saai meer is. Heerlijk met een zachte risotto zoals risotto met citroen en truffel: Risotto met citroen en truffelolie

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalmfilets
  • 1 citroen
  • verse dille
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • zout en peper
  • olijfolie
  • paneermeel

Zo maak je het:

Warm de oven voor op 200 graden.

 

Snijd alle kruiden fijn en doe deze in een kom. Voeg hierbij een scheutje olijfolie en wat zout en peper toe. Rasp de schil van de citroen. En hak deze fijn, voeg de citroenrasp toe aan de kruiden. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste 2 eetlepels paneermeel toe.

 

Bedek de bovenkant van de zalm met de kruiden, druk goed aan. Doe een beetje olie in een ovenschaal en leg de zalm hierin. Zet de zalm 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte en dikte van de zalmfilets.