Heerlijk frisse snack met gerookte zalm en komkommer en een zachte mosterd, kruidenvulling. Topper voor je hapjestafel met Oud & Nieuw of als amuse tijdens Kerst.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr zalm
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • ½ eetlepel mosterd
  • zout en peper
  • verse dille
  • verse bieslook

Zo maak je het:

Hak de dille en bieslook fijn. Doe de mosterd, crème fraîche, zout, peper en de verse kruiden in een schaal en meng door elkaar. Was de komkommer en snijd hier lange plakken van met een kaasschaaf of een mandoline. Snijd de zalm op dezelfde dikte als de komkommer maar zorg dat de plakken iets korter zijn.

Leg de plakken zalm op de komkommer en smeer deze lichtjes in met het kruidenmengsel. Rol de komkommer plakjes op en zet even in de koelkast om op te stijven. Serveer met wat verse dille, bieslook en citroenrasp er overheen.