Dit is een super gemakkelijk; Ik-ben-net-thuis-van-het-werken-maar-het-lijkt-alsof-ik-uuuuren-in-de-keuken-gestaan-heb-gerechtje! Gemakkelijk te maken en indrukwekkend leuk om te serveren.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zalmfilets op de huid
  • 100 gr groene asperges
  • verse dille
  • 50 gr gezouten boter
  • peper
  • 1 citroen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg voor elke zalm filet een stuk aluminiumfolie klaar. Vet deze een beetje in met wat boter.

Was de groene asperges en zet een klein pannetje water op het vuur. Doe de asperges in het water zodra het water kookt. Kook ze 5 minuten en giet ze daarna af. Smelt de boter en hak de dille fijn. Roer de dille door de gezouten roomboter. Leg de asperges op de aluminiumfolie. Strooi hier wat peper, geraspte citroenschil en gezouten boter overheen.

Leg nu de zalmfilets erop. Smeer ook hier wat dillebotersaus overheen en strooi er wat peper, citroenrasp en verse dille overheen.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze 30 minuten in de oven.