Heb je, je glitterpak al aan? Het vuurwerk klaar liggen? De spelletjes op tafel? Maar weet je nog niet precies wat voor hapjes je nog wilt presenteren? Ik heb nog een goede tip voor je; zalm en avocado mousse. Je hebt er al een kleine glimp van gezien tijdens mijn blog over het zalmrolletje. Het is een redelijk zwaar geheel dus kijk uit met de hoeveelheid, maar het is wel errug lekker! De avocado is een frisse tegenhanger voor de zalm en zorgt ervoor dat de zalm niet teveel overheerst qua smaak.

Ik wens je een fijne avond vol gelach, feestjes, spelletjes, champagne en heel veel lekker eten toe!
Op naar een culinair 2016 met veel nieuwe recepten vol verse, gezonde maar vooral lekkere smaken!

Cheers!!!

salmonavocado
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 100 ml (ongeklopte) slagroom

Zo maak je het:

Haal de zaadjes uit de rode peper en hak de rode peper fijn. Houd een paar stukjes apart voor de garnering. Rasp de schil van de limoen en houd ook deze apart voor de garnering. Pel de schil van de avocado en haal de pit eruit; omdat de avocado niet netjes hoeft te blijven kan je dit het beste doen door de avocado over de helft te snijden. Haal de pit eruit, door deze met de punt van een mesje eruit te lichten. Schep de beide helften leeg in je blender / bakje voor de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het sap van een halve limoen en een halve gehakte rode peper toe. Mix alles goed door elkaar. Schep het in een serveerglaasje waar het de onderste laag vormt.

Dan maak je de zalmmousse; doe de zalm, de overige rode peper, de limoenrasp en het limoensap bij elkaar in de staafmixer. Mix alles alvast een beetje en voeg langzaam vast wat slagroom erbij. Blijf goed mixen tot alle slagroom toegevoegd is. Mocht de substantie nog erg stevig en niet smeuïg aanvoelen dan zou ik nog wat extra slagroom toevoegen. Als je tevreden bent met de zalmmousse schep je een laagje zalmmousse over de avocado mousse heen en garneer alles met de rasp van de limoen en de rode peper schilfertjes.

Genieten maar!