Ondanks dat ik niet echt een toetjes fan ben, ben ik wel echt een ijs fan! Onderstaand ijsje is heerlijk fris na een zware maaltijd en super makkelijk om te maken! Echt een aanrader als je even niet zo goed weet wat je zal klaarmaken, maar wel indruk wil maken op je gasten!

5 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr ingevroren zomerfruit
  • 3 eetlepels honing
  • 3 takjes munt

Zo maak je het:

Hak de munt fijn. Doe de yoghurt met de nog bevroren vruchtjes (houd een paar vruchtjes apart voor de garnering), de munt en de honing in je keukenmachine. Laat alles mixen totdat een gladde, smeuïge, yoghurtijs substantie ontstaat. Doe het ijs in een bak in de vriezer. Na 2 uur is het ijs voldoende bevroren om te serveren.

Doe twee bolletjes ijs in een schaaltje en garneer deze met wat ontdooide vruchtjes en een muntblaadje.

Smakelijk!