Frisse en tegelijkertijd spicy wraps met kipreepjes!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 100 gr salade
  • 4-6 wraps
  • pijnboompitjes
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • 1/2 rode ui

Zo maak je het:

Pel de knoflook, snijd deze open en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in een schaaltje. Doe hier de Griekse yoghurt bij. Pers een halve citroen uit. Voeg het citroensap en wat zout en peper toe aan de yoghurt. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Roer alles goed doorelkaar.

Snijd de ui in dunne reepjes. Zet de sla en de pijnboompotjes klaar.

Snijd de kipfilet in reepjes. Strooi zout, peper en paprikapoeder over de kipreepjes. Zet een bakpan op het vuur. Smelt hierin wat boter en bak de kipjes in 10 minuten gaar, roer regelmatig. Haal ze van het vuur en trek de kip uitelkaar totdat er een soort van kipdraadjes ontstaan

Maak de shoft shells warm volgens de aanwijzingen op de verpakking, zelf maak ik ze altijd warm in de magnetron.

Begin nu met het opmaken van de taco’s. Begin met een laagje kip. Strooi hier wat ui en pijnboompitjes overheen. Doe hier een paar lepels knoflooksaus bovenop en leg er als laatste een laagje sla overheen. Rol nu de wrap op en smikkelen maar!