Lekkere, herfstachtige stamppot met heerlijke franse kaas, frisse witlof en zongedroogde tomaatjes!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 500 gr aardappelen
  • ½ camembert
  • 2 stronken witlof
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 100 ml melk
  • peper en zout
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokje, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur. Als het water kookt, laat de je de aardappels ongeveer 12 min koken.

 

Snijd de witlof over de helft. Verwijder de wortel, deze is erg bitter en hak de witlof in fijne reepjes. Snijd de camembert in hapklare stukjes. Haal de zongedroogde tomaatjes uit de pot en laat een beetje uitlekken. Snijd ook de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Hak een beetje peterselie fijn.

Prik na ongeveer 12 minuten koken in de aardappels om te voelen of ze bijna gaar zijn.

Als de aardappels gaar zijn, haal je ze van het vuur. Giet de aardappels af en stamp ze met een vork of stamper. Roer er de melk en wat crème fraîche doorheen zodat je een smeuïge stamp krijgt.  Voeg nu de camembert, de witlof en de zongedroogde tomaten toe. Voeg indien nodig wat zout en peper toe.  Roer nogmaals goed, maak af met wat peterselie en serveren maar.