Meer comfort food!!! Heerlijke, smaakvolle karamel saus. Deze saus kan je goed bewaren in een afgesloten bakje en de saus blijft mooi soepel dus ook na 2 dagen kan je hem zonder op te warmen nog als saus over je dessert gebruiken.

10 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 bakje saus:

  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom

Zo maak je het:

Zet nu een klein sauspannetje met een dikke bodem op het vuur. Doe hierin de suiker. Nu moet je heel veel geduld hebben.  Zet het vuur ongeveer middelhoog. Laat de suiker karameliseren zonder te roeren. Je zal zien dat de suiker smelt en kleurt. Blijf van de pan af totdat alle suiker gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur. Verwarm in een ander pannetje de slagroom. Zodra deze warm is haal je dit pannetje ook van het vuur en zet je de suiker terug. Giet heel voorzichtig de warme slagroom bij de suiker. Begin nu goed met roeren. De suiker zal sissen en klonten vormen. Blijf dus langzaam de warme slagroom toevoegen en goed roeren. Verwarm de karamel door en door. Als het goed is kan je alle klontjes eruit roeren. Mocht dit niet lukken, geen probleem, dan gebruik je een zeef om de klontjes eruit te zeven.