Heerlijk voorgerechtje met zacht gegrilde tonijn in een sesamkorst, groene asperges en een Aziatische twist. Gemakkelijk te maken en een plaatje op tafel!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr tonijnsteak
  • 100 gr groene asperges
  • 100 gr kerstomaatjes
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel soja saus
  • 5 spices poeder
  • sesam zaadjes

Zo maak je het:

Was de tomaatjes en doe deze met een klein beetje olijfolie in een ovenschaaltje. Pel de knoflook. Snijd deze over de helft. Verwijder de wortel en pers de knoflook uit bij de tomaatjes. Zet de tomaatjes 10 minuten onder de hete grill. Zet ondertussen een pan met een laagje water op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg de groene asperges toe zodra het water kookt en kook alles voor 5 minuten. Giet de groenten af.

Pak nu een kleine mengkom, doe hierin de ketjap, de sojasaus, het 5 spices poeder en het sap van ½ citroen. Roer goed door elkaar en laat even staan.

Verhit je grill. Smeer wat van de saus over de tonijn en rol deze even door de sesamzaadjes leg deze op de grill zodra de grill heet is. Grill de tonijn kort totdat je een grill tekening in de tonijn ziet.

Maak ondertussen de borden op. Leg de asperges op de bordjes en leg de tomaten erbij. Haal de tonijn uit de grill en snijd deze in dunne plakjes. Leg de plakjes tonijn bij de asperges en sprenkel er nog wat van het sausje overheen.

Smakelijk!