Vleesgerechten

Je bent hier:/Vleesgerechten
29 11, 2016

Pasta met kip, mozzarella en tomaat

29 november 2016|Categories: Pastagerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Tijd voor pasta! Het is weer eventjes geleden dat ik mijn laatste pastareceptje postte. Deze pasta kan je ook heel goed vegetarisch maken door de kip eruit te laten. Op beide manieren echt een aanrader, ook voor in de winter!!

26 11, 2016

Huisgemaakte gehaktbal

26 november 2016|Categories: Vleesgerechten|0 reacties

Huisgemaakte gehaktbal! Lekker voor een doordeweeksedag. Zelf gemaakt en toch makkelijk en snel klaar. oh en super smakelijk gewoon!

15 11, 2016

Biefstuk met pepersaus

15 november 2016|Categories: Dips en Sausjes, Vleesgerechten|Tags: , |0 reacties

Het allerbelangrijkste bij dit gerecht; goede biefstuk van de haas (beste is meestal bij de slager te halen ipv bij de supermarkt) , verse peperkorrels en een volle rode wijn. 15 minuten Makkelijk 5 - 10 euro pp Ingrediënten voor 4 personen: 600 gr biefstuk verse [...]

20 10, 2016

Kip met mosterdsaus

20 oktober 2016|Categories: Vleesgerechten|Tags: |0 reacties

Echte Franse mosterd, zo pittig als maar zijn kan. Dat vind ik lekker! Elk jaar laat ik mijn ouders weer een paar potjes meenemen als ze naar Frankrijk gaan. De mosterd gaat in salade dressing, sausjes en gewoon op brood met kaas, super lekker! Binnenkort gaan we nog eens een mosterdsoepje proberen maar voor vandaag een kipfiletje met mosterdsaus met een beetje rozemarijn! Smakelijk

15 10, 2016

10 smaakvolle recepten om de herfst door te komen!

15 oktober 2016|Categories: Bijgerechten, Salades, Soepen, Stamppotten, Stoofgerechten, Vleesgerechten|0 reacties

Herfst! Het seizoen van de kleurende blaadjes; de nieuwe winterjas die eindelijk aan mag; een warm kopje thee met kaneelsmaak; de paddenstoeltjes die je in de bossen tegenkomt; dikke wollen truien om in weg te kruipen; volle rode wijn; de open haard die weer aan mag; uren wegduiken [...]

2 10, 2016

Entrecote met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

2 oktober 2016|Categories: Vleesgerechten|Tags: , |0 reacties

Malse entrecote met mozzarella, tomaat en pesto.

4 09, 2016

Gevulde varkenshaas

4 september 2016|Categories: Vleesgerechten|Tags: , |0 reacties

Een heerlijk stukje varkenshaas met een champignons-kruidenvulling. Helemaal niet moeilijk maar wel lekker en goed om te serveren tijdens een etentje met vrienden of familie.

18 08, 2016

huis-gemarineerde runderfiletlapjes

18 augustus 2016|Categories: Vleesgerechten|Tags: |0 reacties

Malse filetlapjes met een eigen kruidenmarinade, laat ze 2 uurtjes intrekken en de smaak van de kruiden komt helemaal terug in het vlees.

1 05, 2016

Gemarineerde kippenvleugels met puntpaprika en tomaat

1 mei 2016|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Ik vind dat eten een feestje op het bord moet zijn, voor zowel de ogen als de smaakpapillen. Daarom probeer ik altijd met frisse ingrediënten en kleuren te werken.

24 03, 2016

Kiprolletjes met spinazie, ricotta en pijnboompitjes

24 maart 2016|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Nieuwe gerechtjes verzinnen is vaak gewoon het blijven uitproberen van nieuwe combinaties. Soms komt er dan ineens iets voorbij dat op veel verschillende manieren blijkt te werken. Daarom na het succes van de kiprolletjes met parmaham een nieuwe, compleet andere maar net zo lekkere en speciale variant; kiprolletjes met spinazie en ricotta.