Vleesgerechten

Je bent hier:/Vleesgerechten
6 05, 2020

Portobello gevuld met spicy gehakt

6 mei 2020|Categories: Bijgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , , |0 reacties

Goed gevulde portobello met ricotta, spinazie en spicy gehakt.

28 04, 2020

Snelle wrap met kip, groenten en kruidensaus

28 april 2020|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Zin in een gezonde avondmaaltijd maar geen tijd? Maak een lekkere en gemakkelijke wrap! Deze wrap kan je trouwens ook heel gemakkelijk vegetarisch klaarmaken door de kip te vervangen door vegetarische kipstukjes.

8 03, 2020

Kip met cider, appel en pruimen

8 maart 2020|Categories: Stoofgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Na anderhalf uur stoven in de cider is deze kip zo zacht dat hij bijna van de botjes afvalt. Heerlijk fris met de pruimen en de appels in de saus. Zeker de moeite waard om op te wachten! Lekker met puree of aardappelkroketjes.

7 01, 2020

Bokbierstoofpot

7 januari 2020|Categories: Stoofgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Heerlijke vleesstoofschotel op basis van bokbier en met pastinaak. Als het bokbier seizoen afgelopen is, kan je deze vervangen door een lekker amberbiertje. Het is een gemakkelijke schotel om te maken hij moet alleen wel een tijdje staan, dus begin op tijd.

4 12, 2019

Kabeljauw met parelcouscous en mosterd-prei saus

4 december 2019|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , , |0 reacties

Mooi herfstgerechtje met parelcouscous, bospaddestoelen en kabeljauw in een heerlijk prei-mosterdsaus! Gemakkelijk, gezond en super smaakvol!

27 11, 2019

Grootmoeders hachee

27 november 2019|Categories: Vleesgerechten|Tags: |0 reacties

Grootmoeders hachee, een typisch Nederlands stoofgerecht en daarom extra speciaal om hier een recept voor te plaatsen, meestal is dit een gerecht dat generatie op generatie doorgegeven wordt. Maar voor de speciale gevallen waarbij dit niet het geval is hierbij mijn versie van Grootmoeders hachee. Zelf houdt ik er niet van om te veel extra smaken toe te voegen zoals bouillonblokjes etc, het vlees heeft veel smaak van zichzelf en ik probeer dat naar boven te halen. De echte bewerktijd van dit gerecht is niet veel, maar het vlees moet een paar uur sudderen, tijdens deze tijd moet je wel af en toe wat water toevoegen zodat het niet droogkookt en waarbij je het regelmatig doorroert maar het is niet moeilijk om te maken.

26 09, 2019

Gemarineerde entrecote

26 september 2019|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Heerlijk stukje vlees gedrenkt in grapefruit en rode wijn. Belangrijk: plan 2 uur voor het marineren, het klaarmaken van het vlees is super snel maar het marineren duurt 2 uur.

16 07, 2019

Rollade met parmaham en pistachenootjes

16 juli 2019|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Super gemakkelijke maar heerlijke en indrukwekkende rollade. Deze rollade kost maar weinig moeite alleen hij moet wel 45 minuten in de oven. Dus je moet er wel voldoende tijd voor uittrekken. Verder is hij gemakkelijk te maken en daardoor heel fijn om klaar te maken als je een etentje hebt. Zo kan je tijd met je gasten doorbrengen terwijl het maaltje in de oven gaar wordt. Lekker om te serveren met verse krieltjes met rozemarijn uit de oven.

10 07, 2019

Parelcouscous met kip en gegrilde courgette

10 juli 2019|Categories: Salades, Vleesgerechten|Tags: , , , |0 reacties

Lauwwarme maaltijdsalade met parelcouscous, courgette, griekse kaas en gebakken stukjes kip, ook lekker als bijgerecht voor op de BBQ tafel.

19 05, 2019

Huisgemaakte gevulde blinde vink

19 mei 2019|Categories: Vleesgerechten|Tags: , |0 reacties

Blinde vinken zelf maken is eigenlijk niet zo heel erg moeilijk maar wel leuk om te doen. Deze keer heb ik ze gevuld met een klein beetje zongedroogde tomaatjes, pesto en parmezaanse kaas. Niet teveel maar genoeg zodat ze net een subtiel zomers smaakje toevoegen. Verder kan je natuurlijk heerlijke ham gebruiken om het gehakt in te rollen zoals bijvoorbeeld parmaham of serranoham om zo de blinde vink nog net een beetje meer smaak te geven.