Vispastei met een knapperig korstje en een bedje van verse spinazie.

40 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr verse zalm
  • 200 gr grote garnalen
  • 300 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1 eierdooier
  • verse peterselie
  • ½ rode peper
  • peper
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 ml visbouillon
  • 2 eetlepels bloem

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Hak de kruiden fijn. Snijd de zalm in hapklare stukken. Snijd de rode peper over de helft en verwijder de zaadlijsten. Hak de peper fijn. Pers de citroen uit.

Zet een grote pan met een dikke bodem op het vuur. Verwarm hier wat boter in en voeg zodra de boter heet is de uien en de fijngehakte rode peper toe. Fruit het geheel voor 2 minuten en voeg dan de bloem toe. Roer goed zodat alles samenklontert. Voeg nu een scheutje van de visbouillon toe en blijf ondertussen roeren, alles zal weer samenklonteren. Blijf dit proces herhalen totdat je een zachte ragout krijgt zonder klontjes. Roer hier het citroensap en de peterselie door.

Voeg nu de zalm en garnalen toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Zet een kleine bakpan op het vuur en laat hierin de spinazie slinken.

Leg de spinazie op de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de visragout overheen. Bestrijk nu je aanrecht met bloem. Verwijder de plasticjes van het bladerdeeg en rol het bladerdeeg tot een grote bol. Rol het met een deegroller zodanig uit dat het lang en breed genoeg is om de visragout te bedekken.

Bestrijk het geheel met eigeel. Zet de schotel 15 minuten in de oven.