Vispotjes vind ik heerlijk, zeker met puree en een smakelijk saus, daar kan je me echt voor wakker maken. Het voordeel van vispotjes is ook dat ze gewoon lekker snel klaar zijn. Vleesstoof gerechten moeten altijd super lang staan maar met vispotjes is dat niet zo. Dus super lekker, snel en gemakkelijk… wat wil je nog meer?

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr tilapia
  • 200 gr gamba’s
  • 1 venkelknol
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 buisje saffraan
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml visbouillon
  • peper

Zo maak je het:

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de wortel uit het midden en snijd deze in dunne smalle reepjes. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Zet water op en maak hiermee de visbouillon. Giet een klein beetje heet water in een bakje en laat hierin de saffraan weken. Snijd de tomaatjes over de helft.

Zet een pan op het vuur, doe hierin wat olie en boter en bak de knoflook zodra de olie heet is.

Voeg na een minuut de venkel toe, bak voor een paar minuutjes terwijl je roert. Voeg nu de tomaatjes toe. Blus met de witte wijn en laat deze een beetje inkoken. Voeg nu de visbouillon en de draadjes saffraan toe. Breng het geheel aan de kook.

Snijd de tilapia in hapklare stukken. Voeg de tilapia en de garnalen toe aan de venkelsaus. Voeg ook wat peper toe en laat 10 minuten koken.

Serveer met wat verse blaadjes basilicum en een zachte puree.