Het is weer tijd voor vis! Met al die warme zomerdagen hebben we vooral veel salades gegeten maar nu is het weer tijd voor lekkere visschotels uit de oven. Toch nog een beetjes zomers met de tomaatjes, groene asperges en pesto.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 pangafilets
  • 200 gr groene asperges
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • olijfolie
  • verse pesto
  • ½ citroen
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en pers de knoflook uit in een klein bakje. Giet hierbij wat olijfolie. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Voeg de peper toe aan het bakje met knoflook en olie. Roer even goed door.

Giet wat van de olie in een ovenschaal. Leg hierop de vissen, bedek de vissen met de rest van de olie-knoflook-peper mix. Zorg dat alles goed bedekt is. Zet de vissen 10 minuten in de oven.

Haal de vissen uit de oven en leg de groene asperges en de kerstomaatjes bij de vissen in de ovenschaal. Sprenkel hier wat citroensap, olie, peper en zout overheen en verdeel de pesto over de groene asperges.

Zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven.

Serveren maar.