Comfortfood voor de herfst en winter coming up!! Heerlijke garnalen en witvis schotel met broccoli en saffraan!

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 6 grote aardappels
  • 1 broccoli
  • 200 gr grote garnalen
  • 250 gr pangafilets
  • 1 limoen
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml visbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml melk
  • chili flakes
  • zout en peper
  • saffraan

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels en snijd deze in kleinere blokjes. Breng de aardappels in ruim water aan de kook.

Rasp de schil van de limoen. Pel de knoflook en snijd deze over de helft, verwijder de wortel. Leg de saffraandraadjes in een klein laagje kokend water. Pel de ui en snipper deze.

Snijd de roosjes van de broccoli en doe deze in een pan, vul deze met water en breng aan de kook. Laat even kort koken. Snijd de pangafilets in hapklare stukken. Smeer een ovenschaal in met wat boter of olie. Leg hierin de vis en de garnalen. Strooi er wat peper en zout overheen.

Zet een sauspan op het vuur. Smelt hierin wat boter. Voeg zodra de boter heet is de ui, de limoenrasp, wat chili flakes en de knoflook toe. Bak op hoog vuur voor 2 minuutjes, blus nu af met de witte wijn, laat de wijn verdampen en voeg de saffraan toe. Voeg nu ook de visbouillon en de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten koken. Let op dat het niet overkookt.

Giet ondertussen de broccoli af en verdeel deze over de vis. Giet ook de aardappels af en stamp deze fijn tot een zachte puree, giet er wat melk doorheen om hem lekker smeuïg te maken. Breng hem op smaak met wat zout en peper.

Haal ondertussen de saus van het vuur en zeef deze. Giet de gezeefde saus over de broccoli en vis. Bedek alles nu met een laag puree. Zet alles 30 minuten in de oven.

Geniet ze.