Super gemakkelijke doordeweekse pasta met heel veel verse groenten en zachte kaas!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Pijnboompitjes
  • 1 knoflookteen
  • verse basilicum

  • 1 ui
  • zwarte olijven
  • 500 ml passata di pomdori
  • zout en peper
  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Snijd de courgette en aubergine in kwarten en in dunne plakjes.

Zet een grote bakpan op het vuur, voeg hier olijfolie aan toe en laat deze heet worden. Voeg nu de aubergine en courgette plakjes toe. Bak de groenten 5 minuten en roer regelmatig.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Voeg de ui toe aan de groenten en pers de knoflook uit bij de groenten.

Zet een tweede pan, kleine bakpan op het vuur, doe hierin de pijnboompitjes en bak deze op laag vuur totdat ze bruin kleuren. Let goed op! Dit kan snel gaan.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.

Hak de basilicum fijn en snijd de olijven in dunne ringetjes. Voeg de passata, de olijven en het meeste van de basilicum met wat zout en peper toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook.

Haal de pasta uit de pan en voeg toe aan de groentensaus. Roer goed door.

Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes.

Verdeel de pasta en saus over de borden. Verdeel de mozzarella over de borden, maak af met wat basilicum en pijnboompitjes. Serveer meteen.