Yes!!! Eindelijk heb ik een manier gevonden om mijn favoriete ravioli om te zetten naar een pasta die je gemakkelijk op een doordeweekse avond kan maken. J Heerlijk elke week dus genieten van pasta met rivierkreeftjes en een kerriesausje. Dit is echt een ultieme aanrader en super makkelijk te maken. Verder is het geen romige saus en dus nog redelijk gezond ook!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 1 rode ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml groentebouillon
  • verse peterselie en basilicum
  • peper en zout
  • 1 el maizena

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat. Zet het deeg in de koelkast en begin met de saus.

Doe de rivierkreeftjes in je blender of keukenmachine en hak ze redelijk fijn. Hak de peterselie en de rode ui ook erg fijn.

Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hier een scheutje olijfolie in. Zodra de olie heet is voeg je de ui toe. Laat de ui 2 minuten fruiten en voeg daarna de rivierkreeftjes en wat peper toe.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan de kookkende bouillon voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Bak de rivierkreeftjes ongeveer 5 minuten. Voeg nu de peterselie toe (houd wat apart voor de garnering), roer alles goed door.

Zet een klein steelpannetje op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg het kerriepoeder toe, laat het kerriepoeder 2 minuten fruiten. Voeg daarna de bouillon en de slagroom toe. Breng het sausje aan de kook. Klop de maizena met een klein beetje water los, giet het bij de kerriesaus en laat de saus 5 minuten koken, blijf roeren zodat het geleidelijk een beetje bindt. Indien de saus niet genoeg bindt, voeg je nog wat extra maizena toe. Voeg het sausje toe aan de rivierkreeftjes mix, roer goed door. Voeg er daarna de gekookte pasta aan toe en laat nog een minuutje koken.

Schep de pasta op een bord en garneer met een beetje peterselie en wat fijngehakte basilicum.

Geniet ervan!