Goed met veel groenten gevulde pasta met tomatensaus. Alles vers en dat proef je! Maar moeilijk is het niet!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gr kastagne champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 500 ml passata di pomodori
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • 1/2 citroen
  • peper
  • geraspte kaas

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Hak nu de peterselie en de tijm fijn. Pel de uit en snipper deze. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Hak de champignons in dunne schijfjes. Was de courgette en snijd deze in kwarten (in de lengte) hak nu dunne schijfjes van de courgette. Doe hetzelfde met de aubergine en hak ook de paprika in kleine blokjes.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Zet een grote bakpan op het vuur. Doe hier een flinke scheut bakboter in. Pers de knoflook uit en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg nu de champignons, de aubergine en de courgette toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 minuten de paprika toe.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Roer af en toe in de groenten. Strooi er wat zout, peper en de verse kruiden overheen. Laat een minuutje meebakken. Voeg nu de passata di pomodori toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de pastasaus. Roer nogmaals goed door en laat nog 5 minuten pruttelen.

Giet de pasta af en leg deze op de borden. Schep de saus eroverheen en strooi als laatste de gersapte kaas erover.

Smakelijk!