De afgelopen weken was het even erg druk en helaas dus weinig tijd om te koken en te bloggen. We zijn inmiddels gesetteld in ons nieuwe huis en ik ben helemaal happy met mijn nieuwe keuken, met 5 pitten! Weg met het oude fornuis waar de oven ook niet meer van werkte. Ze heeft ontzettend goed dienst gedaan maar na 20 jaar en 2 verschillende huishoudens was het gewoon helemaal op. In de nieuwe keuken dus wel meteen de oven uitgeprobeerd! En ik ben er blij mee, deze is niet zo groot als mijn vorige maar mijn pizzaplaat past er in en dat is belangrijk! De oven is ingewijd met een nieuwe kabeljauwschotel. Ik had gelukkig na de verhuizing wat tijd om naar de markt te gaan en heerlijke stukken verse kabeljauw mee te nemen van de visboer. Wat een verschil maakt dat met de vis uit de supermarkt. Het kost wat meer tijd en moeite maar de smaak maakt het allemaal goed. Hieronder vind je het eerste recept gefabriceerd in mijn nieuwe keuken!

Deze kabeljauwschotel is trouwens erg lekker met een neutrale, smeuïge aardappelpuree.

Door de verhuizing was het de afgelopen weken ook een beetje stil op de blog maar de inspiratie is gebleven dus dat ga ik de komende tijd weer goed maken. Gelukkig had mijn lieve mama wat meer tijd en heeft ze een heerlijke gastblog geschreven, vergeet niet om die ook even uit te proberen.

Verse kabeljauwschotel
40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr kabeljauw
  • 1 courgette
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • 250 ml kookroom
  • sap van ½ limoen
  • Geraspte jonge kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.

Begin met het invetten van een platte ovenschaal. Leg daarna de stukken kabeljauw op de huid in de ingevette schaal. Strooi er een beetje peper, zout en limoensap overheen (gebruik niet al het sap, we hebben later nog meer nodig).

Snijd de kerstomaatjes over de helft en vul hiermee de lege vlakken naast de kabeljauw op. Snijd nu de courgette in hele dunne plakken, leg deze plakken over de kerstoomaatjes en de kabeljauw. Giet de kookroom in een schaaltje, doe hier wat zout, peper en het restant van het limoensap in. Roer goed door elkaar.

Hak de bosuitjes fijn en strooi deze over de courgette, giet nu het kookroom mengsel hier overheen. Strooi er als laatste wat jonge kaas over.

Zet de schotel 25 minuten in de oven op 180 graden.

Verse kabeljauwschotel
Verse kabeljauwschotel
Verse kabeljauwschotel
Verse kabeljauwschotel