Verse vijgen, het goud onder de vruchten, maar helaas maar een korte tijd gedurende het jaar verkrijgbaar. Dus we gaan ze nu zoveel mogelijk eten! Dat de combinatie van balsamico en verse vijgen een goede combinatie is, is natuurlijk bekend. Ik heb zelf wat stukjes brie en amandel toegevoegd. De brie zorgt voor een hartige smaak maar doordat brie niet een hele zware smaak heeft, blijft het geheel een redelijk luchtige smaak houden. Door alles in te pakken in filodeeg droogt het niet uit en blijven de smaken goed bewaart. Een heerlijk lunch of voorgerechtje!

Pakketje met brie en verse vijg
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 brie
  • 1 verse vijg
  • 4 lapjes filodeeg
  • amandelen
  • balsamicostroop
  • 1 ei

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de brie en de vijgen in dunne plakjes. Hak de amandelen fijn.

Zelf heb ik kleine ovenbakjes gebruikt om de pakketjes in de maken, maar in principe kan je ze ook gewoon als een zakje filodeeg dicht maken en zo serveren.

Leg het filodeeg open op een plank of bord, of doe ze zoals ik deed in een ingevet klein schaaltje. Bedek de bodem met een paar stukjes brie. Leg hierop een paar stukjes verse vijg. Strooi er wat amandelen overheen en maak af met een scheutje balsamicostroop.

Vouw het filodeeg dicht. Splits het eigeel van het eiwit (zie tip: eigeel splitsen). Smeer de bovenkant van de pakketjes in met wat eigeel.

Zet de pakketjes 12 minuten in de oven.

Pakketje met brie en verse vijg
Pakketje met brie en verse vijg
Pakketje met brie en verse vijg