Klein maar fijn hapje! Natuurlijk kan je dit ook als voorgerecht ofzo serveren. Zelf vind ik het leuk om het als klein hapje te serveren. Perfect als hapje voor New Years Eve! Super smakelijke garnalenragout bedekt onder een dakje van bladerdeeg.

25 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 6 bakjes:

  • 250 gr roze garnalen
  • Verse peterselie
  • Verse tijm
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper
  • 150 ml visbouillon
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui. Hak de kruiden fijn. Zet een steelpannetje op het vuur. Doe hierin een flinke schep boter. Laat de boter smelten, voeg zodra de boter gesmolten is de ui toe en bak deze 2 minuten. Voeg daarna de garnalen, wat peper en de kruiden toe. Bak alles voor 5 minuten.  Voeg nu de bloem toe en roer het meteen goed door. Let op nu zal het heel snel gaan. De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de visbouillon bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een saus ontstaan. Indien nodig voeg je gewoon nog wat extra water toe.

Verdeel de ragout over eenpersoonsbakjes. Scheid het ei en bewaar het eigeel. Het eiwit hebben we

niet nodig.

 

Snijd een stukje bladerdeeg uit dat net iets groter is dan het randje van het bakje. Vouw het stukje bladerdeeg om het bakje heen en dek hiermee de ragout af. Smeer de bovenkant in met een beetje eigeel. Herhaal dit voor alle bakjes.

Zet nu de bakjes 10 minuten in de oven. Serveer ze direct, nu ze nog lekker warm zijn.