Zachte en smaakvolle soep. De gebakken garnaaltjes geven een beetje bite aan de zoetige anijssmaak van de venkel. Super lekker voorgerechtje.

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor ongeveer 3 l soep:

  • 2 venkelknollen
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gr roze garnalen
  • 1 ui
  • 150 ml kookroom
  • 2 liter groentenbouillon
  • Verse dille
  • peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Snijd de venkel open. Verwijder het harde binneste van de venkel. Snijd de venkel i dunne reepjes.

Hak de dille fijn. Zet een soep pan op het vuur. Doe hierin een flinke schep boter. Laat de boter smelten, voeg zodra de boter gesmolten is de ui toe en bak deze 2 minuten. Voeg daarna de venkel en wat peper toe. Bak alles voor 10  minuten.  Voeg nu de bloem toe en roer het meteen goed door. Let op nu zal het heel snel gaan. De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de bouillon bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een saus ontstaan. Voeg nu de rest van de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.

Pureer nu het geheel met een staafmixer totdat er geen stukjes venkel meer zijn. Voeg naar smaak nog wat peper toe.

Zet een klein steelpannetje op het vuur met een beetje boter of olie. Zodra de boter gesmolten is voeg je de roze garnaaltjes toe. Bak deze 5 minuten op hoog vuur. Voeg ook de dille en wat peper toe.

Serveer de soep warm met een eetlepel gebakken garnaaltjes. Smakelijk!