Heerlijk, krokant gebakken wrap met een mexicaanse vulling met mais, taco kruiden en gesmolten kaas. Lekker dippen in de zachte avocado saus!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 avocado
  • 8 wraps
  • 1 courgette
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 150 gr mais
  • taco seasoning kruiden
  • 50 gr cheddar kaas
  • 1 bosuitje
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel crème fraîche

Zo maak je het:

Snijd de courgette in kleine blokjes. Hak de bosui in smalle ringetjes en rasp de kaas.

Zet een bakpan op het vuur met een beetje olie. Bak hierin de courgette. Voeg na 5 minuten het vegetarische gehakt, de uitgelekte mais en de taco kruiden.  Roer goed door elkaar en haal na 5 minuten van het vuur.

Leg de wrap open op je grill (of in een schone bakpan), verdeel wat gehakt-courgette mengsel over de wrap, begin in het midden en laat een randje bij de uiteinden vrij. Strooi er wat kaas en bosui overheen. Leg een tweede wrap over de eerste heen en sluit de grill. Grill het geheel voor ongeveer 8 minuten. Indien je de quesadilla in een pan bak leg je een pannendeksel die net iets kleiner is dan de pan op de wraps. Ook nu bak je de quesadilla voor 8 minuten.

Maak in de tussentijd de avocadodip.

Snijd de avocado in de lengte over de helft. Haal de pit eruit en schep beide helften leeg. Ik gebruik altijd de staafmixer om de avocado te pureren maar je kan dit ook met een vork met de hand doen. Doe het vruchtvlees in een schaal om te pureren. Pers de limoen uit. Voeg de crème fraîche en het limoensap toe aan de avocado. Pureer de avocado tot een zachte, gladde saus.

Serveer de quesadillas met de avocadodip.