Lekker frisse BBQ salade!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 5 grote kruimige aardappels
  • Pijnboompitjes
  • 50 gr kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Schil de aardappelen, doe ze in een pan met flink water, breng het water aan de kook en kook deze in 12 minuten gaar. Voeg de eieren voor 8 minuten toe. Haal de eieren er als eerste uit en laat deze schrikken. Zet ze even opzij om af te koelen.

Giet de aardappels af en laat deze ook afkoelen.

Hak ondertussen de peterselie en de bieslook fijn. Houd een beetje peterselie apart voor de garnering.  Doe deze in een mengkom met de mayonaise, yoghurt, mosterd, wat citroensap en wat peper en zout. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en pers deze in de mengkom uit. Roer alles goed door elkaar tot je een zachte yoghurtdressing krijgt.

Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Snijd de eieren in kleine stukjes. Houd een paar stukjes tomaat en een paar schijfjes ei apart voor de garnering. Pel en snipper de ui.

Snijd ook de aardappels in hapklare brokjes. Doe deze in een ruime schaal. Voeg hier de kerstoomaatjes en de eieren aan toe. Giet hier de yoghurtdressing overheen en roer alles goed door. Voeg als laatste de fijngesnipperde ui toe en roer nogmaals.

Maak nu de borden op met een flinke schep aardappelsalade, leg hier de schijfjes ei overheen en strooi er de pijnboompitjes, de tomaatjes en wat verse peterselie overheen.