Smaakvolle vegetarische pastei! Erg lekker moet ik zelf zeggen! Gevuld met spinazie, champignons en tomaten.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 aardappels
  • 400 gr spinazie
  • 400 gr champignons
  • 200 cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 chili peper
  • kerriepoeder
  • 250 ml kookroom
  • melk
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de grill van de oven voor.

Schil de aardappelen en breng ze in een grote hoeveelheid water aan de kook. Laat de aardappelen gaar koken, dit duurt ongeveer 12 minuten.

Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel. Snijd de chilipeper over de helft. Verwijder de zaadlijsten en snipper de peper.

Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes over de helft. Hak de spinazie wat fijner.

Zet nu een pan op het vuur. Doe hierin wat olie en fruit de uien. Pers de knoflook erbij uit en voeg ook de chilipeper toe. Roer goed en fruit alles een minuutje. Voeg nu een flinke hoeveelheid kerriepoeder toe.Laat nog een minuutje staan en voeg dan de champignons toe. Bak de champignons ongeveer 10 minuten.

Giet ondertussen de aardappelen af (indien ze al gaar zijn) en stamp ze fijn. Pureer de aardappelen met wat melk, peper en zout tot een mooie zachte puree. Ik gebruik hiervoor altijd een handmixer en om er echt zeker van te zijn dat er geen klontjes meer in zitten kan je de puree door een vergiet wrijven. Voor deze schotel vind ik dat eigenlijk niet zo belangrijk. Er mogen best een beetje klontjes in blijven zitten.

Voeg ondertussen de spinazie toe aan de gebakken champignons en laat deze slinken terwijl je blijft roeren. Als de spinazie geslonken is kan je de kookroom toevoegen.

Breng alles aan de kook en laat 5 minuten koken. Roer af en toe.

Smeer een ovenschaal in met wat boter of olie. Giet hierin het champignon-spinazie mengsel. Leg de halve tomaten erbovenop. Smeer nu alles dicht met de puree.

Zet de schotel ongeveer 10 tot 15 minuten in de grill totdat de puree een mooi krokant jasje krijgt.

Smakelijk!