Heerlijke, beetje pittige vegetarische curry met spinazie en eieren. Serveer met rijst.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 100 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • chili flakes
  • peper en zout
  • curry madras kruiden

Zo maak je het:

Hak de spinazie kleiner. Zet een diepe bakpan op het vuur. Zet ook een steelpannetje met water op het vuur. Breng het water aan de kook. Voeg een beetje zout en de eieren toe zodra het water kookt en kook de eieren voor 8 minuten.

Verhit olijfolie in de bakpan, voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Pel en snipper de ui en voeg deze toe aan de spinazie. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en pers de knoflook uit bij de spinazie. Voeg de chili flakes en de curry kruiden toe. Voeg ook de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de kookroom toe en laat een paar minuten koken. Proef of de curry goed op smaak is, voeg anders nog wat extra curry kruiden toe.

Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken door ze met koud water af te spoelen. Laat ze even afkoelen en pel ze dan. Snijd de eieren in kwarten en dan nogmaals over de helft.

Voeg de eieren toe aan de curry.

Lekker met pandan rijst.