Heerlijk vegetarisch bijgerechtje! Gemakkelijk en super smaakvol. Vaak is natuurlijk al bewezen dat tomaten, mozzarella en aubergine super goed samengaan en hierbij dus nogmaals. Indien je de hoeveelheid aanpast, kan je er ook een hoofdgerechtje van maken natuurlijk!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • zout en peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aubergine en de tomaten. Snijd de aubergine in dunne ronde plakjes. Leg deze in een ronde ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet de schijfjes aubergine 10 minten in de oven.

Snijd ondertussen de tomaten open. Verwijder de zaadjes. Hak de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een schaaltje. Pel en snipper de ui. Pel ook het knoflookteentje. Snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit bij de tomaten, voeg hier ook de ui aan toe.

Hak de basilicum en peterselie fijn. Voeg de kruiden en een beetje olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Voeg ook wat peper en zout toe. Roer goed en verspreid daarna het tomatenmengsel over de aubergine.

Breek stukjes van de mozzarella af en strooi deze over het geheel zodat de bovenkant mooi met mozzarella bedekt is.

Zet nu het groentengerechtje voor 20 minuten in de oven.