Heerlijk vegetarisch pakketje uit de oven. Super lekkere combinatie van spinazie en champignons met het frisse van de zongedroogde tomaten en bijna gesmolten feta.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stukken filodeeg
  • 200 gr champignons
  • 200 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • pijnboompitjes
  • 75 gr feta
  • 1 eierdooier

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de champignons in kwarten. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes. Hak de spinazie fijner. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en haal de wortel eruit.

Doe de champignons met wat olie in een bakpan, pers de knoflook hierbij uit. Bak de champignons voor 5 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze flink slinken. Zodra de spinazie geslonken is, voeg je een handvol pijnboompitjes en de zongedroogde tomaten toe. Bak alles nog een paar minuten.

Leg nu de plakjes filodeeg op een droog en schoon stukje aanrecht. Leg een beetje van het spinaziemengsel in het midden elk stukje van het deeg. Breek hier wat feta overheen en vouw het filodeeg dicht tot een zakje.

Zet de zakjes in een ingevette ovenschaal. Splits het ei en gebruik het eigeel om de zakjes in te smeren.

Zet de zakjes ongeveer 12 minuten in de oven.

Haal de zakjes eruit en serveren maar.