Heerlijk vegetarisch bij- of hoofdgerecht. De amandelen geven een fijne bite aan het zachte mengsel van spinazie en champignons.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 blaadjes filodeeg
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • Handje amandelen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de champignons in kwarten. Zet een bakpan op het vuur, voeg een beetje olie toe en bak de champignons voor 10 minuten totdat ze geen vocht meer afgeven. Voeg de kruidenkaas toe en smelt deze bij de champignons. Hak de spinazie fijner en voeg deze ook toe.

Splits ondertussen het ei en bewaar het eigeel. Het eiwit hebben we niet nodig. Hak de amandelen fijn.

Leg het filodeeg plat op een bord of plank. Plaats een flinke schep van het champignon mengsel in het midden. Strooi hier wat fijngehakte amandelen hier overheen. Vouw het deeg dicht en smeer de bovenkant in met het eigeel. Herhaal dit proces voor het tweede pakketje.

Plaats de pakketjes in de voorverwarmde oven voor 12 minuten.