Proefpersonen waren super enthousiast! Het blijft natuurlijk altijd een beetje lastig om iets aan te prijzen dat je wel zelf gemaakt hebt maar niet zelf geproefd hebt. Ik geloof echter in het gelukzalige gezucht van mijn gasten! Probeer het uit en geniet zelf. Laat het me trouwens ook weten als het niet te eten is, dan haal ik mijn gasten van de lijst-betrouwbare-proefpersonen af!

30 minuten
bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gr varkenshaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper
  • ½ citroen

Zo maak je het:

Pers de citroen uit. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Hak de basilicum fijn. Doe de tomatenblokjes met wat peper, zout, het citroensap en een beetje olijfolie in een bakje en roer goed door elkaar.

 

Leg nu de varkenshaas op een leeg bord. Snijd met een scherp mes een diepe snede over de lengte van het vlees. Begin bij beide uiteinden ongeveer 5 mm van het einde.

Leg plakjes mozzarella onderin de varkenshaasen en vul de varkenshaas op met het tomatenmengsel en strooi er als laatste wat basilicum overheen. Bindt de varkenshaas dicht met wat keukentouw (helaas had ik zelf geen touw meer dus heb ik prikkertjes gebruikt, dit lukt ook maar bakt iets minder makkelijk). Wrijf de buitenkant van de varkenshaas in met wat peper en zout. Doe wat boter in de pan en verwarm deze weer.

Warm nu ook de oven voor op 180 graden.  Leg de varkenshaas in de bakpan en bak deze op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Zorg dat alle kanten evenredig gebakken zijn.

Zet nu de varkenshaas nog 15 minuten in de oven.

Haal de varkenshaas eruit en verwijder het touw. Snijd de varkenshaas in mooie dunne plakjes.