Zoete risotto, jaja je leest het goed! Een echte aanrader! Super lekker toetje (en dat komt van mij, geen toetjesmens!)

30 minuten
Gemiddeld
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr risottorijst
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 150 ml witte wijn
  • 700 ml melk
  • 50 gr suiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr chocolade
  • verse munt
  • 2 pruimen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 20 gr roomboter
  • 1 kaneelstokje

Zo maak je het:

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Weeg de risottorijst af. Zet een pan met een stevige bodem op het vuur. Doe een klontje boter in de pan. Laat de boter smelten en voeg als alle boter gesmolten is de rijst toe. Roer goed, voeg de witte wijn toe en laat de wijn verdampen, voeg nu de helft van het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe. Voeg ook de witte suiker toe en het zakje vanillesuiker. Blijf goed roeren. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe, roer regelmatig in de pan.

Snijd het vanillestokje open en haal de vanille eruit, voeg deze toe aan de rijst. Hak de munt fijn en voeg een beetje munt toe aan de risotto.

Snijd de pruimen in schijfjes. Zet nog een pan op het vuur, doe hierin de rest van het sinaasappelsap en de bruine suiker. Laat de suiker smelten, voeg zodra de suiker gesmolten is de pruimen en het kaneelstokje toe bessen toe. Laat alles goed warm worden. En voeg als laatste de blauwe bessen toe.

Blijf roeren in de vanillerisotto totdat deze alle melk opgenomen heeft. Voeg als laatste nog een beetje boter toe.

Schep de rijst op de borden, verdeel er een schepje gestoofd fruit overheen. Rasp wat pure chocolade over de rijst. Garneer met de sinaasappelrasp en wat verse munt.