Stoofperenmoes! Super lekker, zeker als je deze warm serveert met een beetje vanilleijs. Toetjes zijn niet echt mijn ding maar ik vond dit stiekem wel een goede uitvinding.

Dessert van stoofperen
10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 stoofperen (al gestoofd)
  • 1 liter vanille-ijs
  • 2 kaneelstokjes
  • Mokkaboontjes

Zo maak je het:

Bij dit recept ga ik ervan uit dat de peertjes al gestoofd zijn.

Snijd van 4 peertjes het klokhuis eruit en doe dit een mengkom waarin je makkelijk met je staafmixer de peren kan pureren. Pureer de peren tot een stoofperenmoes en zet deze in een klein steelpannetje op het vuur om te verhitten. Haal ondertussen vast het ijs uit de vriezer. Zodra de stoofperenmoes kookt, kan je de borden opmaken.

Begin met een peertje en een bolletje ijs. Doe hier een schep warme stoofperenmoes overheen. Garneer met een kaneelstokje en een paar mokkaboontjes.

Dessert van stoofperen
Dessert van stoofperen
Dessert van stoofperen
Dessert van stoofperen