Let op; dit gerechtje heeft tijd nodig om te staan. Ik zet de hangop dan ook altijd ’s ochtends al klaar zodat deze de hele dag tijd heeft om uit te lekker. Hangop is een stevige yoghurt, hierdoor vind ik het altijd lekker om er iets fris bij te serveren zoals vers fruit. De toevoeging van vanille maakt de hangop een beetje zoeter maar als je echt een zoet toetje wilt kan je er nog een beetje suiker aan toevoegen. Zelf vind ik dit niet perse nodig.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 1 liter yoghurt
  • 1 vanille stokje
  • verse papaja
  • verse dadels
  • verse vijgen
  • honing
  • verse munt

Zo maak je het:

Let op; dit gerechtje heeft tijd nodig om te staan. Ik zet de hangop dan ook altijd ’s ochtends al klaar zodat deze de hele dag tijd heeft om uit te lekker. Je hebt hiervoor een diepe schaal, een schone handdoek en een vergiet nodig. Leg de handoek in het vergiet en hang het vergiet in de schaal. Giet de yoghurt in de handdoek. Laat deze een aantal uren staan om uit te lekken.

Als de yoghurt voldoende uitgelekt is doe je deze in een mengkom. Snijd het vanillestokje open en roer de zaadjes door de hangop. Zet de hangop nog een uurtje in de koelkast.

Snijd de papaja en vijgen in dunne plakjes. Snijd de dadels in kleine stukjes. Leg de vruchten op een bordje. Voeg hier een schep hangop aan toe. Strooi de dadels over de hangop. Verhit wat honing en giet deze er overheen. Maak af met een mooi blaadje munt.