Gemakkelijke en smakelijke omelet met groenten, gerookte zalm en mozzarella. Heerlijk als lunch of ’s avonds om het jezelf makkelijker te maken.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 4 eieren
  • 50 gr gerookte zalm
  • 100 gr spinazie
  • ½ rode ui
  • verse dille
  • verse basilicum
  • 1 grote tomaat
  • mozzarella
  • peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Hak de verse kruiden fijn. Snijd ook de spinazie een stuk kleiner. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de zalm ook in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes

Breek de eieren in een mengkom en roer goed zodat het eiwit en het eigeel goed mixen. Zet een grote bakpan op het vuur. Doe hierin een klein beetje boter of olie en bak de uien. Voeg ook snel de zalm toe. Bak tot de zalm zachtroze kleurt. Voeg nu de spinazie en tomaten toe. Bak nog een minuutje en giet het eiermengsel eroverheen. Zorg dat de vulling verspreid over de pan ligt. Verdeel de blokjes mozzarella over het geheel en strooi als laatste de verse kruiden en wat peper over het ei.

Laat het ei op een gemiddeld vuur bakken totdat al het eiermengsel gehard is.