Traditionele Franse uiensoep met een Tempting-Flavours twist!

Uiensoep
50 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 3 liter:

  • 8 grote uien
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • Verse tijm
  • 1 stokbrood
  • 150 gr gruyère

Zo maak je het:

Schil de uien en snijd deze in dunne ringetjes. Haal de blaadjes tijm van de takjes en hak deze fijn indien nodig.

Zet een grote soeppan op het vuur. Doe hierin een beetje boter. Zodra de boter gesmolten is voeg je de uienringen toe. Bak de uien op middelhoog vuur 5 minuten, roer regelmatig. Voeg na 5 minuten de tijm toe, bak de uien nog 5 minuten en blijf regelmatig roeren.

Schenk er nu de witte wijn bij. Breng de wijn aan de kook en laat 5 minuten goed doorkoken. Blijf roeren. Voeg nu 1,5 liter water en 3 blokjes groentebouillon; oftewel 1,5 liter groentebouillon toe.

Roer nogmaals en breng het geheel weer aan de kook. Laat de soep nu 20 minuten goed doorkoken. Proef nu even of de uien goed zacht geworden zijn.

Bak ondertussen alvast een stokbrood af en snijd hier dunne broodjes van. Strooi wat gruyère en tijm over de stokbroodjes en zet ze 3 minuutjes onder de gril.

Proef of de soep goed op smaak is, zelf voeg ik geen zout en peper meer toe omdat ik dat niet nodig vind.

Schep de soep in de bordjes en maak het geheel af met een broodje kaas. Leg deze voorzichtig op de soep.

Uiensoep
Uiensoep
Uiensoep
Uiensoep