Truffelmayonnaise is een heerlijke toevoeging voor veel gerechten, deze doet het vooral goed bij vlees. De komende tijd zal ik wat recepten met eigengemaakte truffelmayonnaise posten. Stay tuned en ondertussen is dit ook gewoon heel erg lekker met eigengemaakte frietjes.

5 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 bakje:

  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 flinke scheut truffel olie
  • 50 – 1oo ml zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. Voeg als laatste de truffelolie toe, roer goed en proef even. Het beste is dat de truffel niet TE aanwezig is maar wel een prettig nasmaak geeft.