Traybake is eigenlijk niks anders dan een fancy naam voor een verzameling van producten op een bakplaat. Het grote voordeel is dat het super gemakkelijk en snel is en dat de groenten lekker smaakvol gaar worden.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalmfilets op de huid
  • 150 gr groene aspergetips
  • 250 gr krieltjes
  • 1 grote puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 150 gr kerstomaatjes
  • verse basilicum

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en zet deze met een flinke laag water op het vuur. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

Snijd de achterkantjes van de groene asperges af. Voeg de groene asperges aan de kokende krieltjes toe en laat nog 2 minuten koken. Giet daarna alles af.

Snijd ondertussen de paprika in hapklare stukken. Pel de ui en snijd deze in schijfjes. Leg een bakpapier op een grote oventray. Verdeel hier de ui, krieltjes en paprika overheen. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zeezout overheen. Zet de tray 15 minuten in de oven. Tip: dit gerechtje is superlekker met wat basilicum aïoli. Voor het recept => http://www.temptingflavours.nl/basilicum-aioli/

Haal de tray uit de oven en voeg de asperges, tomaatjes en de zalm toe aan de tray. Bestrooi nogmaals met wat olijfolie, peper en zeezout. Zet nog 15 minuten terug in de oven.

Haal de tray uit de oven. Verdeel (als je die gemaakt hebt) de basilicum-aïoli over de zalm en krieltjes. Verdeel er ook wat basilicumblaadjes overheen. Aanvallen maar!