Rauwe tonijn met zachte, rijpe avocado en een limoen-mayonnaise. Zorg ervoor dat je super, verse tonijn gebruikt voor deze tonijntartaar, dat is sowieso belangrijk voor je gezondheid 😉 maar ook voor de smaak van het gerechtje. Deze combinatie van smaken haalt het beste in elkaar naar boven. Heerlijk voorgerechtje, wat gemakkelijk te maken is maar waarmee je zeker de show steelt.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr tonijn
  • 1 avocado
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 limoen
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • zout en peper
  • peterselie

Zo maak je het:

Snijd de tonijn in hele fijne stukjes. Doe deze in een kom en strooi er wat zout en peper over. Roer goed door.

Doe de eieren, het uitgeperste limoensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. De citroen mag voor dit gerechtje wel overheersen, dus als die niet nadrukkelijk genoeg is, mag je deze zeker wat meer toevoegen.

Gebruik een kleine kookring om rondjes tonijntartaar te maken. Snijd de avocado in dunne schijfjes en leg deze tussen de tartaar in. Garneer met wat druppels limoen-mayonnaise en wat fijngehakte peterselie.